Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Σε μια σειρά από ιδιαίτερα σημαντικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης (ίδρυση της ΕΟΚ που μετεξελίχθηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση) θα μετάσχει τις αμέσως επόμενες μέρες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 11 Μαΐου ο κ. Σηφουνάκης θα είναι ένας εκ των ομιλητών της διημερίδας που οργανώνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου  στη Μυτιλήνη με θέμα « Η Προοπτική Ομοσπονδίωσης της Ευρώπης, πενήντα χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης».
Στη διημερίδα αυτή θα μετέχουν ακόμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης κ.α.

Την επομένη, δηλαδή το Σάββατο 12 Μαΐου 2007, ο κ. Σηφουνάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης .
Κεντρικός ομιλητής σε αυτή την εκδήλωση θα είναι το μέλος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Ο Νίκος Σηφουνάκης στην παρέμβασή του θα αναφερθεί στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον του οποίου είχε την ευθύνη της σύνταξης.

Την Κυριακή 13 Μαΐου ο κ. Σηφουνάκης θα βρίσκεται στην Κω όπου θα μιλήσει σε συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για τις νησιωτικές πολιτικές. Το θέμα της ομιλίας του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας θα είναι «Ευρωπαϊκή Νησιωτική Πολιτική».

Τέλος, την Δευτέρα 14 Μαΐου ο κ. Σηφουνάκης θα είναι στη Λήμνο προσκεκλημένος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και της Διεύθυνσης του  1ο ΕΠΑΛ – ΤΕΕ  Μύρινας για να ενημερώσει μαθητές και εκπαιδευτικούς για τους θεσμούς και την προοπτική της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.